LED in het Nieuws

LED-verlichting wint steeds meer terrein. Steeds vaker stappen bedrijven en particulieren over op deze zuinige en milieuvriendelijke verlichting. Hieronder een greep uit het nieuws over LED-verlichting.

Nieuwsgierig geworden? Weten wat voor uw bedrijf de mogelijkheden zijn? Neem contact op met LEDatWORK!

 

Tweede Kamer omarmt led verlichtingNovember 2018 – Tweede Kamer neemt motie aan voor verplichting led-verlichting per 1 juli 2020

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen om bedrijven te verplichten uiterlijk per 1 juli 2020 enkel led-verlichting te gebruiken. GroenLinks-Kamerlid Tom van der Lee en CDA-Kamerlid Agnes Mulder dienden de motie eerder deze week samen in. De motie luidde:

‘constaterende dat de verplichting van led-verlichting in de dienstensector 0,9 megaton CO2-winst kan opleveren; overwegende dat de aanschaf van ledverlichting door een lagere energierekening zich op termijn terugverdient; verzoekt de regering, bedrijven te verplichten uiterlijk 1 juli 2020 uitsluitend ledverlichting te gebruiken; verzoekt de regering tevens om het goede voorbeeld te stellen door zelf ook over te stappen naar led-verlichting in haar gebouwen en installaties, en gaat over tot de orde van de dag.’

Staatsrechtelijk gezien kan het kabinet een aangenomen motie naast zich neerleggen, maar gezien de brede steun uit de Tweede Kamer is dit niet heel waarschijnlijk: 95 Kamerleden stemden voor de motie en 55 leden stemden tegen de motie. De tegenstemmers waren afkomstig uit 3 fracties, waarbij wel 1 regeringspartij tegenstemde. Naast de VVD stemden de PVV en het Forum voor Democratie tegen de motie. 

(Bron: LED Magazine


Maart 2018 – Verruiming Subsidie energiebesparing eigen huis vanaf april

Op 4 april 2018 wijzigt de Subsidie energiebesparing eigen huis. Dit betekent hogere subsidiebedragen, langere uitvoertermijnen en nieuwe aanvullende maatregelen. Voor Verenigingen van Eigenaren stijgt het subsidiebudget voor het nemen van energiebesparende maatregelen tot € 12 miljoen. Ook komt er € 100 beschikbaar voor een energiedisplay of slimme thermostaat.

VvE’s konden al subsidie voor energieadvies ontvangen wanneer de vereniging besluit om op basis van dat advies binnen een jaar de energiebesparende maatregelen uit te voeren. Deze uitvoeringstermijn voor het nemen van de energiebesparende maatregelen is nu verruimd naar 5 jaar. Nieuw is dat VvE’s nu ook subsidie (maximaal € 2.480) mogen aanvragen wanneer de vereniging geen besluit neemt naar aanleiding van het ontvangen energieadvies.

Als een VvE besluit het energieadvies wel uit te voeren, dan moeten er minimaal 2 energiebesparende maatregelen worden genomen. De uitvoerperiode hiervoor wordt verlengd van 12 maanden naar 5 jaar. En de uitvoerperiode voor het zeer energiezuinig pakket wordt verlengd van 12 naar 24 maanden.

(Bron: VvE – 010


duurzaamheid besparen investeringsaftrek EIAFebruari 2018 – EIA 2018 – Energie-investeringsaftrek: fiscaal voordelige investeringen

De EIA 2018 (Energie-investeringsaftrek) is een fiscale regeling waarmee de overheid u ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Wanneer u gebruik maakt van EIA heeft u als ondernemer dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder belasting. Heeft u plannen om voor uw (nieuwe) kantoor, ziekenhuis, hotel, magazijn, productieruimte of VvE op de juiste wijze te investeren in LED-verlichting? LEDatWORK geeft advies bij de aanschaf van de in EU ontwikkelde en geproduceerde LED-armaturen welke in aanmerking komen voor de EIA 2018. 

Lees meer hierover op onze website.


tuinder Westland

6 januari 2017 – Tuinder Westland gaat over op knalroze LED-lampen

Een teler uit Monster heeft na een proef besloten zijn kas van 16.000 vierkante meter te verlichten met led-lampen. Dat is duurzamer en zuiniger, schrijft Omroep West.

Koppert Cress is het eerste bedrijf in Nederland dat op zo grote schaal werkt met led-lampen. Elders experimenteren tuinders al wel in kleinere kassen met led-lampen of met een combinatie van led-verlichting en de ouderwetse gasontladingslampen.

Lees het gehele artikel op de website van de NOS.


gemeente straatverlichting

23 september 2016 – Bloemendaal stapt over op duurzame straatverlichting

De gemeente Bloemendaal gaat de openbare verlichting verduurzamen door over te stappen op LED-verlichting en deze ’s nachts te dimmen. Met de nieuwe lampen worden zowel kosten als energie bespaard. Inwoners kunnen meedenken over de vorm en de lamp. De nieuwe verlichting wordt ‘s nachts gedimd Wethouder Richard Kruijswijk: “de LED-verlichting is zuiniger dan de lampen die we gaan vervangen. Bovendien gaan de nieuwe lampen tot vijf keer langer mee en zijn ze minder storingsgevoelig.

(Het artikel van de gemeente Bloemendaal is helaas niet meer beschikbaar op hun website.)


Bergschenhoek Lansingerland gemeente straatverlichting

juni 2016 – LED-verlichting in gedeelte Bergschenhoek

Van maandag 27 juni tot en met vrijdag 8 juli plaatste de gemeente Lansingerland LED-lampen in de openbare verlichting in een gedeelte van Bergschenhoek. 
Voordelen en duurzaamheid LED-verlichting geeft wit licht. Hierdoor is het zicht op straat beter. De gemeente liet de huidige armaturen passend maken voor de nieuwe LED-lampen. Zo gaan de bestaande armaturen extra lang mee. En hoeven ze niet vervangen te worden door dure LED-armaturen.

Lees het gehele artikel op de website van de gemeente Lansingerland.

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.